6myter om tampong^^

Jag använder alltid tampong när det är dags för den jävliga mänsen^^ haha Hata hara... Jag tycker det är så ofrächt att ha binda.. usch.. känner mig så äklig med det! Men men alla tycker olika ;D Hoppas syster yster kommer läsa detta =D

Myt 1. Tampongen kan ta oskulden

Fel, det enda sättet att förlora oskulden är genom att ha sex. Det som ofta kallas för mödomshinna är ingen hinna alls, utan en töjbar krans av hud kring en naturlig öppning för mensblodet. Att avstå från att använda tamponger för att bevara sin oskuld är med andra ord en seglivad myt. 

Myt 2. Använd inte tampong på natten
Tampongen är faktiskt ett perfekt skydd på natten. Den sitter stabilt på plats och minimerar risken för läckage – även om du rör dig mycket i sömnen. Se däremot till att byta till en ny tampong precis innan du går och lägger dig och direkt när du vaknar på morgonen. 

Myt 3. Man ska inte bada när man har tampong
Tampongen finns för att skydda dig och ge dig frihet i alla möjliga situationer och i synnerhet vid bad. Med en tampong behöver man inte vara orolig för att läcka blod i vattnet. Kom ihåg att byta tampong efteråt bara.

Myt 4. Mensen stoppas av tampongen
En tampong fungerar inte som en plugg som endast håller vätska inne i kroppen. Den fungerar som en svamp och absorberar mensblodet. Blodet rinner vid sidan om eller genom tampongen när den är fylld. 

Myt 5. Tampongen kan fastna eller försvinna

Slidan är formad som ett U och tampongen är perfekt anpassad för att få plats i hålrummet. Mellan slidan och livmodern finns en mindre öppning, men den är alldeles för liten för att tampongen ska kunna ta sig längre in i kroppen. Tampongsnöret är dessutom fäst på ett sådant sätt att det inte kan dras ut ur tampongen, så det finns ingen risk att tampongen fastnar. 

Myt 6. Tampongen kan trilla ut!
Tampongen hålls  på plats av musklerna i bäckenbotten. När den väl sitter på rätt plats kan den inte röra på sig eller trilla ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0